"Förfrågningar och uthyrningsgrad ökar"

Magnus Andersson, fastighetschef på Wihlborgs, om hyresmarknaden för lokaler i Lund.

Skriven av Sofia Grymer 2016-02-10 | Hyresanalys

Dela på linkedIn

Hur skulle du beskriva lokal­hyresmarknaden i Lund?

– Vi på Wihlborgs ser en positiv utveckling och noterar att både förfrågningar och uthyrningsgrad ökar. Intresset är stort för kontor i såväl centrala Lund som på Ideon samt lager­lokaler på Gastelyckan.
Artikelbild

Magnus Andersson
Bild: Wihlborgs


Hur ser du på er roll i Lund?

– Som marknadsledare medverkar Wihlborgs till Lunds långsiktiga stadsutveckling. Under de senaste åren har vi vidareutvecklat Ideon-området och vi är med i Lunds Citysamverkan. I början av året tas det första spadtaget till Postterminalen, en fastighet belägen i samma kvarter som Lunds kommunhus Kristallen, och potentiella hyresgäster har redan nu visat ett stort intresse.

Vilken är er största lediga lokal i Lund?

– Vår största lediga lokal är cirka 2 000 kvadratmeter och finns på Ideon-området i fastigheten Alfa 3–6. Lokalen är nyrenoverad och lämpar sig för cirka 120 personer.

Vad tror du spårvagnsprojektet kommer att betyda för Lund?

– För att på ett naturligt sätt knyta ihop centrala Lund med de norra stadsdelarna måste infrastruktursatsningarna i norra Lund fortsätta.

Lediga lokaler i Lund


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration