Skånesund letar nya spännande projekt i Öresund

Skånesund är ett litet fastighetsbolag som äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Lund, Lomma och Skurup. Men man vill växa med fler fastigheter. – Just nu går tankebanorna åt bostadsmarknaden, säger Linn Nagell på Skånesund.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-02-04 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Turning Torso. Skånesunds kontorsfastighet i Gunnesbo i Lund brukar skämtsamt kallas Lunds Turning Torso. Bred- vid kommer Skånesund att resa ytterligare ett kontorshus som kommer att rymma kontorsytor om 1 100 kvadratmeter.
Bild: Skånesund


Linn Nagell arbetar sedan åtta år tillbaka som fastig­hetsförvaltare och uthyrare av bolagets kommersiella lokaler. Men hon är också ekonomiansvarig och projektledare vid ny- och ombyggnationer.

– I ett litet bolag är man lite av allt, påpekar hon.

På Skånesund arbetar fyra personer och kontoret finns i Lomma. Bolaget använder sig av externa entreprenörer för fastighetsskötsel, bygg och underhåll. Fastighetsbeståndet består till huvuddelen av kombinerade kontors- och lagerlokaler, men även renodlade kontorshotell samt butikslokaler. Hyresgästerna är allt från mindre enmansföretag till vårdcentraler och gym samt större logistikföretag som Post Nord, Citymail och Postpac. Nyligen sålde Skånesund sin enda Malmöfastighet.

– Men vi är väldigt sugna på att förvärva eller bygga nytt i denna region som skiljer sig en hel del från våra övriga områden, säger Linn Nagell.

Hur skulle du beskriva er som hyresvärd?

– Vi är en hyresvärd som har ett stort engagemang i alla våra hyresgäster. Vi är anpassningsbara och värnar om långvariga hyresförhållanden där vi är måna om att hitta lösningar för alla.
Artikelbild

Linn Nagell på Skånesund.
Bild: Skånesund


I dagarna sätter man spaden i jorden för en ny kontorsfastighet på Novalundområdet i Gunnesbo i nordvästra Lund, där man sedan tidigare äger ett flertal fastigheter.

– Det kommer att bli en annorlunda och snygg glasbyggnad som träder fram bredvid vår femvåningsbyggnad som vi skämtsamt brukar kalla Lunds Turning Torso. Det blir kontorsytor om 1 100 kvadratmeter där hyresgästerna får vara med i processen från början för att utforma deras framtida arbetsplatser. Möjligheten finns även att hyra lagerplats i fastigheten bredvid.

Hur ser du på framtiden för er i regionen?

– Vi strävar efter att hitta nya spännande projekt att förvalta eller bygga i Öresundsregionen. Tankebanorna går helt klart åt bostadsmarknaden just nu, det var några år sedan sist. Vi tror stenhårt på närheten till kontinenten och den spännande utvecklingen som sker här nere i söder.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration