Sida hyr 11 500 kvadratmeter i Ursvik Entré

Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, tar nästa stora steg i utvecklingen. Hyresavtal har nu tecknats med Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, avseende funktionella och flexibla ytor om 11 500 kvadratmeter för de cirka 650 internationellt inriktade medarbetarna.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-12-02 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Ursvik Entré.
Bild: Catarina Harling


Den kvalitativa och tidlösa arkitekturen i Ursvik Entré möjliggör att på ett hållbart vis skapa moderna, flexibla och trivsamma arbetsplatser med bred närservice i huset. Sedan tidigare är cirka 35 procent av ytorna i Ursvik Entré uthyrda till långsiktiga och samhällsviktiga kunder och servicefunktioner. Tillsammans med Sida inleds nu nästa spännande fas i utvecklingen.

Med Sida i Ursvik Entré växer ett center för internationell och lokal samverkan fram. En plats som förenar stora institutioner, privata företag samt närområdet med dess entreprenörskap och framåtanda, vilket möjliggör ett meningsfullt sammanhang för ömsesidig utveckling.

– Nu ser jag ser fram emot att kunna skapa en modern arbetsmiljö för våra anställda, där vi både kan nyttja digitaliseringens möjligheter och det fysiska kontoret för att arbeta kreativt och samskapande med alla aktörer för ett bättre bistånd, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida.

– Sidas etablering i Ursvik Entré är ett fantastiskt tillskott. Det pågår en spännande utveckling både i Ursvik Entré och i närområdet just nu, och en stor internationell institution som Sida stärker områdets dragningskraft. Vi hälsar Sida varmt välkomna och ser fram emot fortsatt dialog i denna viktiga utveckling, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

– Vi är mycket glada att inleda ett långsiktigt samarbete med Sida. Deras viktiga roll och inriktning går hand i hand med våra planer för Ursvik Entré. Med denna etablering fortsätter utvecklingen av Ursvik Entré som en socialt och miljömässigt hållbar plats där fler människor, företag och organisationer kan utvecklas och växa, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration