1 800 kvadratmeter gymnastik- och trampolinhall till Mölnlycke Fabriker

I Mölnlycke Fabriker bygger Wallenstam en helt ny idrottshall för gymnastik och trampolin åt Härryda kommun. Hallen på 1 800 kvadratmeter byggs i två separata delar för två av Härryda kommuns mycket aktiva klubbar, Pixbo Gymnastikförening och Sjövalla FK Trampolin. Till sommaren 2021 väntas hallen stå klar för att ta emot förväntansfulla utövare och åskådare.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-11-25 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Till sommaren 2021 kommer den nya idrottshallen i Mölnlycke Fabriker stå klar enligt plan.
Bild: Liljewall


Mölnlycke Fabriker som område växer fram i genuina bruksmiljöer strax utanför Göteborg.

– Nu i december månad välkomnar vi våra första bostadshyresgäster till Mölnlycke Fabriker, vilket känns fantastiskt roligt. Att som en del i helheten nu också bygga en ny idrottshall för två av kommunens aktiva föreningar skapar fler mötesplatser, aktivitet samt bidrar till mer liv och rörelse i den trivsamma bruksmiljön, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Den 1 800 kvadratmeter stora hallen är specialanpassad för verksamheterna. Exempelvis sänks trampoliner ner 2,5 meter i golvet av säkerhetsskäl samtidigt som det är högt till tak, då gymnasterna ibland hoppar, skruvar, roterar 8-9 meter upp i luften. Installationer, armaturer och placering av ljus är också anpassade för att inte blända eller vara i vägen.

Exteriört kommer hallen att täckas av sedumtak och bidra till både grönska och trevlig utsikt för blivande bostadshyresgäster i området. Från områdets garage, som byggs precis i anslutning med solcellsmoduler i fasaden, kommer det att gå en gångväg genom idrottshallen och in till Mölnlycke Arena.

– Vi har i utvecklingen av området arbetat för att göra hela fabriksområdet mer tillgängligt, framkomligt och öppet för alla som bor, verkar i eller besöker Mölnlycke Fabriker. Det är en unik historisk miljö där vi bidrar till en sömlös väv av historia, idrott, hälsa och trygghet, säger Marina Fritsche.

Mölnlycke Fabriker kommer totalt sett omfatta drygt 600 nya lägenheter, kommersiella verksamheter, en ny arena och idrottshall. Just nu pågår Wallenstams byggnation av 424 lägenheter i kvarteret Rosengången, Väven och Kvarnen. De första hyresgästerna i området välkomnas i början av december månad till kvarteret Rosengångens 123 hyreslägenheter.

Byggentreprenör för idrottshallen i Mölnlycke Fabriker är Bergman och Höök.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration