Arken Zoo flyttar huvudkontoret till Frösundavik

Mengus har ingått hyresavtal med husdjurskedjan Arken Zoo som flyttar sitt huvudkontor till Frösundavik. Det femåriga hyresavtalet omfattar 969 kvadratmeter och inflyttning sker 2021.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-11-19 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Arken Zoo flyttar sitt huvudkontor till Frösundavik.
Bild: Mengus


Arken Zoo är en del av Musti Group, Nordens största husdjurskedja med över 290 butiker i Sverige, Finland och Norge samt en omfattande e-handel. Bolaget är börsnoterat i Helsingfors och är ledande inom husdjur, djurfoder och djurtillbehör.

Arken Zoo grundades 1987 och är i dag Sveriges största, rikstäckande husdjurskedja, med över 100 butiker runt om i landet. Bolaget omsätter 1 200 MSEK och sysselsätter över 550 personer. På huvudkontoret i Frösundavik kommer cirka 60 anställda att arbeta.

– Frösundavik välkomnar både mindre och större företag med högsta krav på arbetsmiljö. Att Arken Zoo och många andra på kort tid valt att flytta till Frösundavik ser jag som ännu ett kvitto på att vi erbjuder något unikt. Vårt digra arbete med fokus på hälsa och välmående resulterade även i att Frösundavik erhöll Sveriges första Fitwel-klassificering förra året. Tanken om wellnerss är något som genomsyrar hela fastigheten och här finns bland annat ett fullutrustat gym med sporthall, restaurang, kafé/bistro, cateringmöjligheter, konferenscenter, cykelfaciliteter, gemensam husreception, amningsrum, bemannad lastkaj och en avkopplande ljusgård med lounge. Lägg därtill det fantastiska läget vid Brunnsviken i Hagaparken med närhet till kommunikationer precis intill, bland annat egen elshutlle non stop-till Solna Station. Allt detta gör Frösundavik till ett svårslaget alternativ, säger Hansi Danroth, senior partner på fastighetsägaren Mengus.

– Alla moderniseringar vi på kort tid genomfört har burit frukt. Vi har förnyat byggnaden och omvandlat den till en aktiv och pulserade fleranvändarfastighet med ett starkt servicekoncept. Många nya bolag med höga krav väljer nu Frösundavik för sina nya huvudkontor. SAS står idag för mindre än en tredjedel av husets hyresvärde och övriga hyresgäster svarar för mer än två tredjedelar. Efter de senaste tidens uthyrningar har vi nu enbart fem procents vakans i husen, så det finns rum för ytterligare ett par företag innan det är fullt, säger Danroth.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration