Två nya hyresgäster till Curanten

Efterfrågan på lokaler i det nya hälsohuset Curanten har varit stor och nyligen tecknades avtal med Friskis & Svettis som öppnar till våren. Avtal har också tecknats med Hudvårdshögskolan IBS som väljer att flytta sin utbildningsverksamhet med tillhörande elevklinik till Sickla.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-11-11 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Curanten.
Bild: Atrium Ljungberg


I det nybyggda Curanten, som ligger precis vid Sickla station, samlas olika aktörer inom vård, friskvård och hälsa. I början av oktober öppnade huset upp för sina första besökare och nu fylls Curanten i rask takt med vårdcentraler, tandläkare, barnklinik, hudklinik, fysioterapeuter och babysim.

Ett av det senaste tillskottet är Hudvårdshögskolan IBS, en välrenommerad yrkeshögskola inom specialiserad och behandlande hudvård. Skolan flyttar från Kungsholmen och öppnar i Sickla lagom till terminsstart hösten 2021. Vägg i vägg med utbildningsverksamheten öppnar en klinik som erbjuder ansikts-, spa- och kroppsbehandlingar utförda av elever på Hudvårdshögskolan.

Friskis & Svettis är ett annat välkommet komplement i Curanten. Friskis & Svettis har funnits i Sickla sedan 2009 och väljer nu att flytta in i större lokaler i det nybyggda hälsohuset. Gymmet kommer att omfatta drygt 1 500 kvadratmeter och öppnar i maj nästa år.

– Vi ser fram emot att hälsa både yrkeshögskola och gym välkomna till Curanten. I takt med att stadsdelen växer kommer också behovet av vård och hälsa att öka och där har Curanten en viktig funktion att fylla, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalen med Hudvårdshögskolan och Friskis & Svettis är så kallade gröna hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration