Electrolux Professional väljer Glädjen

Electrolux Professional har tecknat avtal med Fabege om flytt till Franzéngatan 6 och kvarteret Glädjen i Hornsbergs strand. Nu skapas deras nya koncernhuvudkontor, ett stort showroom för ett brett urval av produkter och demonstrationskök för utbildning. Totalt hyr de 1 300 kvadrarmeter och inflyttning beräknas ske i juni 2021.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-10-07 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Electrolux Professional flyttar till kvarteret Glädjen vid Hornsbergs strand.
Bild: Fabege


Electrolux Professional huserar redan idag i Stadshagen, men flyttar nu närmare pulsen i Hornsbergs strand. Franzéngatan 6 i kvarteret Glädjen erbjuder både terrasser och showroom i gatumiljö. Intressenterna har varit många och uthyrningsarbetet pågår för fullt för våningsplanen högre upp i huset.

– Som ett nyligen börsnoterat bolag vill vi skapa en tydligare egen identitet, vilket är något som vi kan göra i dessa nya lokaler. Det relativt centrala läget med utmärkta kommunikationer spelar också en viktig roll i vårt val då vi har många både internationella och svenska besökare, säger Jacob Broberg, Informationsdirektör i Electrolux Professional

Hornsbergs villastad var ett område som skapades i slutet av 1800-talet men som aldrig blev någon större framgång trots de romantiska kvartersnamnen som Tillflykten, Glädjen, Lyckan, Kojan, Paradiset och Lustgården. Även vägarna döptes i samma stil som Rosenstigen, Jagarstigen, Ulvstigen och Lärkstigen. Tack vare det stora bostadsprojekt som initierades i början av 2000-talet förändrades hela områdets industrikaraktär till vad Hornsbergs strand är idag, ett populärt bostadsområde med en urban strandkant som lockar besökare från hela Stockholm. Fabege äger i dag kvarteren Glädjen, Paradiset 23 och Paradiset 27.

– Vi är väldigt glada att hälsa Electrolux Professional välkomna till Fabege och Franzéngatan 6 i Stadshagen. Det är med stor entusiasm vi nu ska skapa en inspirerande arbetsmiljö för deras medarbetare och ett fantastiskt demonstrationskök för kockar, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration