Skanska får Urban Escape-uppdrag

Skanska har tecknat avtal med AMF Fastigheter om att bygga ett nytt hus för handel och kontorsverksamhet i centrala Stockholm. Kontraktet är värt cirka 1,2 miljarder kronor.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-03-23 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Skanska har tecknat avtal med AMF Fastigheter om att bygga Urban Escape.
Bild: Ahrbom & Partners


Projektet omfattar rivning av befintlig byggnad, grundförstärkning och nyproduktion i tolv våningar om totalt 44 000 kvadratmeter. Kontorshuset ligger i korsningen Hamngatan och Regeringsgatan i Stockholm. Den nya byggnaden ska motsvara högt ställda hållbarhetskrav och siktar på certifieringen Platinum, högsta nivå, enligt miljöcertifieringssystemet Leed C&S. Stort fokus kommer att läggas på logistik, säkerhet och att intilliggande Gallerian kan hållas öppen under hela byggtiden.

– Vi är glada och stolta att AMF Fastig­heter har gett oss förtroende att uppföra en byggnad vars arkitektur håller internationell toppklass. Den kommer att bli en av Stockholms profilbyggnader, säger Henrik Gustavsson, distriktschef, Skanska Sverige.

Uppdraget är en del av AMF Fastig­heters utvecklingsprojekt Urban Escape. Projektet innefattar ett helt kvarter med fem fastigheter på 130 000 kvadratmeter i centrala Stockholm, samt anslutande gatumiljö. Målet är att skapa ett stadsrum med internationell attraktionskraft. Skanska och AMF Fastig­heter har sedan flera år samarbetat i ett flertal projekt, nu senast i ett pågående kontorsprojekt i samma kvarter.

Byggstart sker omgående och huset ska stå färdigt under våren 2019.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration